Komandos formavimo procesas – patarimai

Gera komanda yra ta, kuri vieningai siekia to paties tikslo. Dažniausiai verslininkai savo darbe taip pat stengiasi suburti žmones dirbti našiai. Tai tikrai yra įmanoma. Šiuo metu vykdomas ne vienas komandos formavimas, kurio metu grupei žmonių yra diegiamos tam tikros tradicijos, kultūra ir bandoma suprasti – ko jiems reikia, kad jie norėtų būti komandos dalimi.

Kai kurie teigia, kad komandos formavimas nėra labai geras darbas, kadangi tikrai ne visi atskiri individuali nori būti bendruomenės dalis. Tačiau net ir intravertai labai puikiai įsijungia į komandą. Svarbiausia – rasti ir pasiūlyti tai, kas jiems labiausiai tinka.

Kiekvienas žmogus yra asmenybė

Pirmiausia komandos formavimo metu reikia suprasti, kad kiekvienas žmogus yra asmenybė. Taigi, komandos formavimas tikrai nereiškia, kad visi žmonės yra suburiami į vieną liniją. Būrimo metu svarbu yra išgryninti kiekvieno savybes, kadangi jam bus galima praktiškai pritaikyti versle.

Galiausiai, reikia suprasti, kad visi žmonės nepriklausomai nuo jų charakterio, gali būti komandos dalis. Ir šiuo atveju lyderio darbas yra kiekvienam surasti rolę darbe ir apdėti ją puoselėti.

Komandos formavimo renginiai

Daugelyje įmonių labai pasiteisina komandos formavimo renginiai. Jų metu yra ne tik labai smagiai leidžiamas laikas, tačiau ir įgaunami įgūdžiai, kurie gali būti praktiškai panaudojami darbe. Žinoma, kad tokius renginius reikia rengti darbo metu. Taip pat svarbu, kad ų metu būtų galima laimėti kokius nors bonusus. Tai dažniausiai motyvuoja.

Užduočių paskirstymo galia

Komandoje svarbu tinkamai paskirstyti roles. Kiekvienas žmogus turi žinoti – už ką jis yra atsakingas. Tai leis jam geriau identifikuoti – kas jis yra darbo vietoje. O vadovui kur kas paprasčiau matyti – kas kiek daro ir kiek pasiekia. Tuomet lengviau duoti motyvacines priemones.

Net ir pats mažiausias verslas turėtų dirbti taip, kad jame visi komandos nariai siektų to paties tikslo. Tai yra įmanoma. Tačiau geriausia samdyti specialistus, kurie puikiai išmano komandos formavimo darbus ir geba juos pritaikyti kiekvienai įmonei asmeniškai.

Leave a comment